svētdiena, 2011. gada 27. februāris

Marts. 2011.

6.marta viesis būs geogrāfe, geoloģijas maģistre, paleontoloģe, aizrautīga ceļotāja un fotogrāfe Ieva Upeniece. Ceļotpriekā Ieva labprāt dalās ar citiem , strādājot par gidi. Ievas gida gaitas vedušas Latvijā, Igaunijā, Lietuvā, Tatru kalnos, Horvātijā, Ungārijā un Marokā. Pabūts ne tikai Eiropas zemēs, bet arī Ķīnā un tās tuksnešos. Pašreiz Ieva Upeniece velta laiku disrtācijas pabeigšanai paleontoloģijā. Taču „Gaismas Dārzā” stāstījums būs par pašas piedzīvoto, bildēs iemūžināto, neparasto, pat avantūristisko ceļojumu Turcijā, iepazīstot paviršam vērotājām apslēpto. Mācību stunda katram, kurā mīt  piedzīvojumu gars – „Ceļojums gar četrām jūrām”.
13.martā - sertificēta kosmētiķe, aromterapijas un ajurvēdas speciāliste, kosmētikas AFRODITE izveidotāja Sarmīte Kauliņa atklās dažādus skaistumkopšanas noslēpumus lekcijā „Dabas pieskāriens tavai ādai”.
 Dabiskas kosmētikas iedarbība uz ādu un sejas kopšana ikdienā. Mājas apstākļos pagatavojamas maskas un skrubji. Praktisks sejas kopšanas rituāls kādai no klātesošajām. Eļļu maisījumu pagatavošana skaistai un veselai ādai (iespēja katrai pagatavot arī sev eļļas maisījumu par samaksu). Ādas mitruma noteikšana.   

20. martā. Latvijas Diētas un Uztura speciālistu Asociācijas biedre Baiba Grīnberga lekcijā „Vitamīni”.  Lekcija sniegs atbildes  uz jautājumiem : kādas ir  vitamīnu funkcijas organismā, Kādi ir šo konkrēto vielu zudumi produktu pārstrādes laikā un kas būtu jāņem vērā, gatavojot ēst. Kādi vitamīni ir nepieciešami tieši man - jaunietiem, pusmūža un vecāka gadagājuma cilvēkam, sievietei un vīrietim, fiziska darba darītājam un cilvēkam ar lielu garīgu un emocionālu slodzi. Kā neapmaldīties plašajā farmācijas tirgū un spēt izvēlēties nepieciešamāko.

27.martā  - ārste terapeite,kardioloģe, pshoterapeits psihologs - maģistrs konsultatīvajā psiholoģijā, mākslas terapeite, Baltijas Psihologu Asociācijas valdes biedrs Irēna Larionova.
 Lekcija „Piedošana sev un citiem. Ķermenis” ietvers sekojošas tēmas:

*Ķermenis un emocijas. Ķermeņa signāli, to atpazīšana. Ķermenis kā instruments.
*Atbrīvošanās paņēmieni no spriedzes (spriedzes bloku atslābināšana).
*Piedošana un ķermenis. Vienkārši paņēmieni pašregulācijai un relaksācijai ar piedošanas palīdzību.



                                                Psihoterapeits-psihologs Irēna Larionova.


   „Piedošanas” tēmu "Gaismas Dārzā" aizsāka akadēmiskais un praktiskais psihologs, Baltijas Praktisko Psihologu Asociācijas valdes priekšsēdētāja vietniece, sociālo zinātņu doktore psiholoģijā Aija Dudkina.

   Aija Dudkina izveidojusi un vada Piedošanas psiholoģijas programmu. Psiholoģe specializējusies sociālajā psiholoģijā, piedošanas psiholoģijā, konfliktoloģijā, stresa vadībā. Pašreiz zinātniece veic pētījumu par cilvēku savstarpējo attiecību harmonizēšanu ar piedošanas palīdzību, kuru prezentējusi starptautiskās konferencēs Viļņā, Sankt-Pēterburgā, Rīgā un Daugavpilī.
  Cikla pirmajā lekcijā lektore iepazīstināja ar piedošanas jēdzienu un tās būtību, priekšstatiem par piedošanu, mūsdienu sabiedrībā pastāvošajiem mītiem un iebildumiem pret to, kā arī ar pseidopiedošanas atpazīšanu.
  Psiholoģes rosināti, lekcijas klausītāji uz brīdi pārvērtās sevis vērotājos, lai atbildētu uz katram cilvēkam būtiskiem jautājumiem – „ko es mīlu”, ”kas dara mani laimīgu”, „ko vēlos iegūt tuvākā gada laikā” un „ko vēlos dot citiem”. Līdztekus tam bija nepieciešams apzināt arī spēka avotus, pie kuriem griežamies. Plānu realizācija iztēlē rosina izdošanos, bet pašai realizācijai ir nepieciešami spēka avoti. Kad uzdevums tika veikts, psiholoģe atgādināja, ka spēka avotu rindu sākam ar sevi, tad seko mūsu senči, vecāki, dzīvesbiedrs un bērni, brāļi un māsas, citi cilvēki. Nereti tieši tuvāko vidū iezogas vislielākais aizvainojums un piedot ir visgrūtāk. Aizvainotais mēdz noslēgties lepnībā, taču cilvēks nav radīts vientulībai. Cilvēks ir radīts mīlestībai, bet mīlestība un piedošana ir viens un tas pats.
Lekciju gaidot, atkārtoju Aijas Dudkinas teikto – „Ja mīlēsi sevi, tad visa pasaule tev atvērsies smaidam! Esmu pārliecināta, ka ir svarīgi piedot sev. Piedodot sev, es atbrīvojos no negatīvām saitēm un saviem izgudrotajiem „rāmīšiem”, kas ierobežo uztveri un sagādā „tuvredzību”. Rodas gatavība atteikties no tiesībām uz aizvainojumu, negatīvu spriedumu un vienaldzīgu izturēšanos pret cilvēku, kurš mani ir aizskāris. Sākt ar sevi! „  
   

   Ieeja – ziedojums.
¯  katru trešdienu plkst. 18.00 k/n „Lielvārde” pulcējas un gaida jaunus dalībniekus Tautas tradīciju kopa „Austras Koks” (vadītāja Ieva Kušķe). Mob. t. uzziņām -   26448664
¯Tautas daiļamata meistares Rasmas Kazimirovas radošajā darbnīcā „Klūdziņu pīšana” tiek uzņemti jauni mācekļi. Nodarbības notiek divas reizes mēnesī svētdienās no plkst. 10.00 k/n „Lielvārde”. Mob. t. uzziņām – 26742568.


      Kas to teica, kas zināja,
Ka Saulīte nakti guļ.
  Vai saulīte tur uzlēca,
   Kur vakaru norietēja?

                                               ( Latviešu tautas dziesma.)