svētdiena, 2015. gada 15. marts

Ārstes Irēnas Zahares lekcija. 22.03.2015.


22.martā viesosies Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas Perinatālās aprūpes centra Jaundzimušo intensīvas terapijas nodaļas vadītāja Irēna Zahare ar sarunu „Dzīvības ceļš Vidusāzijā”.
Ārste Irēna Zahare darbojas gan kā Pasaules veselības organizācijas pārstāve , gan kā UNICEF ( Apvienoto nāciju bērnu fonda) eksperts. Divpadsmit gadu laika posmā viņa daudzkārtīgi devusies uz Vidusāzijas valstīm - Kirgizstanu, Uzbekistanu, Tadžikistanu, Kazahstanu un Azerbaidžanu palīdzēt un mācīt mātes un bērna dzīvības saglabāšanu dzemdībās. Kā ārsts, padomdevējs un gaidīts ciemiņš Irēna Zahare strādājusi lielu pilsētu slimnīcās, nomaļos miestos un laukos, bijusi klāt ģimenes laimes trauslākajā brīdī - bērna dzimšanā, vērojusi sievietes vietu un lomu ģimenēs , kurās valda islāma tradīcija. Sarunu papildina fotogrāfijas no ārstes personīgā arhīva.

ceturtdiena, 2015. gada 12. marts

Koncertuzvedums "KĀZAS MARTĀ". Ķeguma Tautas nams. 14.03. 2015.


Šorīt no rīta
Līdz ar Austras stariem
Sūti smaidu
Lai pārliecas par debesjumu
Varavīksnes loki
Šorīt no rīta
Līdz ar spirgtu vēju
Sūti prieku
Lai aizved Ziemu līdz pat
Pavasara vārtiem
Šorīt no rīta
Līdz ar medus saldmi
Sūti Mīlestību
Lai apvij Pasauli
Ar Gaismas pavedienu.


"Tas ir tikai viens vakars martā. Kādā mazā lauku sētā tiek postas un svinētas kāzas, ierodas muzikanti, dancotāji, čigāni, skan dziesmas un danči. Pamalē draudīgi dun lielgabali. Tur lielvaru alkatas poš un svin karu, rīda cilvēku pret cilvēku , tautu pret tautu. Karš ir rijīgs un draud izpostīt zemi ...
... tomēr cīruļi atgriežas - tiem nav baiļu, jo tie tic pavasarim un priekam. Tiem vienalga, kurš sauc viņu dzimto lauku par savu, jo tie zina, ka tā visa ir Dieva zeme. Un Dievs ir Mīlestība. Ļausim tai valdīt par mums un Zeme saplauks ziedos."

( no laikraksta "Dzimtenes ziņas" 1940.gada martā. )




Ieeja - 3 EUR, pensionāriem un skolēniem - 1,5 EUR. Bērniem līdz 7 gadiem -  ieeja brīva.

trešdiena, 2015. gada 4. marts

Saruna ar ārstu, psihologu , psihoterapeitu Irēnu Larionovu. 15.03.2015.

15.martā   tiksimies sarunā "NEKAD....NEKAD...NEKAD...NEPADOTIES, jo tas labākais vēl priekšā”. Mūsu ciemiņš būs Irēna Larionova - ārsts, psihologs, psihoterapeits, kas izzin un kārto savu iekšējo pasauli un palīdz citiem, kuri to vēlas.
 
„ Katrs Cilvēks ir Vienreizēja, Neatkārtojama būtne, jo otra tāda nav. Katrā pašā ir iekšējais Dziednieks, kurš palīdz veselību saglabāt un atveseļoties, iekšējais gudrais "ES", kurš zina pareizās atbildes uz sev uzdotajiem jautājumiem, atbilstoši katra iekšējai būtībai. Dzīvē pārvarot grūtības, dažādas krīzes, kļūstam stiprāki, gudrāki, radošāki. Mīlēsim sevi, apkārtējo pasauli " / I.Larionova/