trešdiena, 2010. gada 17. novembris

2010. aprīlis.

Astrologs Ivo Puriņš ar lekciju "Lielvārdes josta".


Ārste, latviešu tautas tērpu pētniece un darinātāja Ingrīda Kaže.


Lekcija "Mūsdienu biopolitika. Mūsdienu indivīds un politikas tehnoloģijas".

LU Filozofijas un vēstures fakultātes profesors Igors Šuvajevs.

11.aprīlī  Astrologs Ivo Puriņš ar lekciju „Lielvārdes josta”.
„Ritmi, kurus veido Saules sistēmas objektu kustība atainojas arī cilvēciskajā plānā. Cilvēks pats to neapzinoties seko un pielāgojas kosmosa ritmiem, jo arī viņš ir sistēma. Sistēma ar savu individuālo laiku un realitāti. Bet viņš nevar būt absolūti autonoms un neatkarīgs, jo tāpat kā jebkura cita apakšsistēma, viņš darbojas augstākas sistēmas ietvaros. Galaktika diktē noteikumus Saules sistēmai, Saules sistēma – individualizētai apziņai, individualizēta apziņa – sava ķermeņa šūnām./I.Puriņš/
A.Pumpura muzejs ir uzaicināts ņemt dalību izstādot  Lielvārdes jostu kolekcijas eksponātus.

18.aprīlī ārste, latviešu tautas tērpu pētītāja un darinātāja Ingrīda Kaže uzstāsies ar priekšlasījumu ”Dažādu novadu tautas tērpi”, kurā demonstrēs pašdarinātos tautas tērpus un dalīsies gūtajās atziņās par to nēsāšanas tradīcijām, atsevišķo tērpa detaļu sadzīvisko un simbolisko nozīmi.

25.aprīlī LU filozofijas un vēstures fakultātes profesors Igors Šuvajevs ar lekciju „Mūsdienu biopolitika. Mūsdienu indivīds un politikas tehnoloģijas”.
„Lai sadzīvotu sabiedrībā, cilvēki apzināti un neapzināti veic dažādas manipulācijas ar sevi un citiem. Savulaik veidojās disciplinārā sabiedrība, kurā svarīgi bija uzraudzīt un disciplinēt citus. Pašlaik pastāv pašuzraudzīšanas sabiedrība, kuras paraugs ir koncentrācijas nometne. Ar to ir tik ļoti sarasts, ka to pat nemana. Turklāt šādā dzīvesvedumā aizvien vairāk ievērpjas kriminālās pasaules elementi.
Proti, mēģināšu parādīt, kā koncentrācijas nometne darbojas ikdienā.”
/I. Šuvajevs. Par gaidāmo lekciju/



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru