trešdiena, 2010. gada 17. novembris

2010. maijs.

9.maijā LU Vēstures un filozofijas fakultātes docente Solveiga Krūmiņa-Koņkova ar lekciju „Netradicionālā reliģiozitāte mūsdienu Latvijā”.
„Sniegšu ieskatu reliģiskajā situācijā Latvijā kopš 1990-tiem, raksturošu dažādu Latvijā jau nostiprinājušos reliģiju kopējās attīstības tendences, kā arī tuvāk aplūkosim aktīvākās netradicionālās reliģijas un garīgās kustības.”/S. Krūmiņa-Koņkova/
Lektore piedāvā arī Filosofijas institūtā izdoto grāmatu galdu, kurā interesentiem būs iespēja iegādāties gan jaunākās, gan arī iepriekšējos gados FSI izdotās grāmatas un periodikas izdevumus: almanahu „Filosofija” un „Reliģiski- filozofiskos rakstus”.

16.maijā LU docente , asociētā profesore Agnese Haijima ar saistošu, ilustrētu, stāstījumu „Tradicionālā un mūsdienu Japāna”. Agnese Haijima 11.gadus pavadījusi Japānā, specializējusies Ķīnas un Japānas mākslā. Līdztekus darbam LU vada Eksperimentālo japāņu valodas un kultūras pulciņu Rīgas Skolēnu pilī.

30.maijā  LU Filoloģijas fakultātes dekāne, profesore Janīna Kursīte-Pakule ar lekciju „Par latviešu valodu”. Savā darbā „Neakadēmiskā latviešu valodas Vārdnīca jeb novadu Vārdene” profesore Janīna Kursīte blakus plaši lietotiem un aizmirstiem vārdiem liek arī jaunvārdus, tādejādi apliecinot latviešu valodas dzīvīgumu un attīstības spēju.
LU Vēstures un filozofijas fakultātes docente Solveiga Krūmiņa-Koņkova.

Grāmatu galds.

LU docente, asociētā profesore Agnese Haijima.

LU Filoloģijas fakultātes dekāne, profesore Janīna Kursīte-Pakule.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru