trešdiena, 2010. gada 24. novembris

2010. decembris.

 Katru svētdienu no 15.00 līdz 17.00 Kultūras namā „Lielvārde” viesojas ievērojami Latvijas cilvēki, lai dalītos ar ikvienu savās zināšanās, pieredzē un sirds siltumā.
5. decembrī
 LU Fizikas un matemātikas fakultātes profesors, habilitētais matemātikas doktors, akadēmiķis Andris Buiķis uzstāsies ar lekciju „Sirds apziņa un zinātne”.
 Profesoru Andri Buiķi var uzskatīt par zinātnes filosofu, jo viņš savos teorētiskajos un eksperimentālajos pētījumos neatlaidīgi apkopo pierādījumus par zinātnes saistību ar garīgumu. Būdams matemātiķis, matemātiskās modelēšanas speciālists, viņš meklē inovatīvus risinājumus energoefektivitātes un citos dabas resursu taupīšanas jautājumos. Neskatoties uz milzīgo pretestību no atsevišķu zinātnieku puses, kas Andra idejas uzskata par nereālām, Andris ir spējis saglabāt ticību sava darba nepieciešamībai un ieguvis atzinību gan Latvijā, gan ārvalstīs (ASV, Anglijā, Francijā, Grieķijā, Indijā, Japānā, Ķīnā, Vācijā utt.).
12. decembrī
 Diplomēta rokdarbniece, vairāku grāmatu un žurnālu rakstu autore Sanita Nikitenko piedāvās īstenot oriģinālas idejas radošajā darbnīcā „Ziemassvētku dāvanas un rotājumi”.
 Interesentus lūdzam iepriekš pieteikties, lai saņemtu sīkāku informāciju par nepieciešamajiem materiāliem. Tālrunis uzziņām: 26742568
 
19. decembrī
 „Gaismas Dārzā” valdīs Ziemassvētku noskaņas. Pie mums viesosies Jumpravas folkloras draugu kopa „Liepu laipa” ( kopas vadītāja  Vita Talla ) ar īpaši Saulgriežiem veltītu koncertprogrammu. Sagaidīsim svētkus kopā, ar smaržīgām piparkūkām, skanīgām dziesmām, sirsnīgiem vārdiem un gaišām domām!   

Tautas tradīciju un folkloras kopa ( vadītāja  Ieva Kušķe ) pulcējas trešdienās.
Apgūstam latviešu tautas dzīvesziņu, dziesmas , svētku un godu tradīcijas, vakarējam. Gaidīts ir ikviens. Vakarēšanas 1., 8, 15. decembrī, 18.30. Bluķa vakars 21. decembrī, 19.00. 
Radīsim Gaismu Kopā.
Ieeja - ziedojums.

"Gaismas Dārza Darbnīca".

 Klūdziņu pīšana . Amatu māca daiļamata meistare Rasma Kazimirova. Nodarbības - 2x mēnesī, svētdienu rītos. (Tālrunis uzziņām :26742568)

Lekciju lasa akadēmiķis, LU Fizikas un matemātikas fakultātes profesors Andris Buiķis.
Saruna pēc lekcijas "Sirds apziņa un zinātne".



Ziemassvētku radošo darbnīcu vada diplomēta rokdarbniece Sanita Nikitenko ( centrā).

Darbs rokdarbu darbnīcā.

Dziesmas, rotaļas un saulgriežu ticējumus māca Jumpravas folkloras draugu kopa "Liepu laipa". Vadītāja Vita Talla spēlē koklīti.


Zīlēšana Saulgriežu laikā. Kurš būs īstais precinieks?

Lielvārdes Tautas tradīciju un folkloras kopas vakarēšana. Vadītāja Ieva Kušķe ( otrā no kreisās).




Bluķa vakars.
Plēsiet skalus, kuriet guni,
Laidiet Dievu istabā.

Met ,Dieviņi , zelta krusu
Pār šo visu istabiņu.

Lai paēda, kas needis,
Lai padzēra, kas nedzēris.

Tupi, lāci , tupi, lāci!
Saimeniece aizmaksās;
Pieci šķiņķi kaķa gaļas,
Trīs kukuļi grūstas maiz's.

Bluķa māte bluķi vilka
Pašā Bluķa vakarā.
Ja vilks bluķi trīs reizītes,
Nenāks mošķi šaizemē.

Kādu dziesmu dziedāsimi
Pašā Bluķa vakarā -
No ošiemi, no kļaviemi,
No zaļiemi ozoliem.



"Gaismas Dārza" Darbnīca.

Klūdziņu pīšanas darbnīca. Amatu māca daiļamata meistare Rasma Kazimirova.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru