ceturtdiena, 2011. gada 24. marts

Aprīlis. 2011.

3.aprīlī , augiem mostoties no ziemas miera, pirmo reizi „Gaismas Dārzā” runāsim par īstiem dārza darbiem. Pie mums viesosies IK „GSKA konsultācijas” īpašnieks, dārzkopis Georgijs Koņkovs ar lekciju „Ekoloģiskā dārzkopība. Teorija un praktiskie padomi”.
  Interesenti varēs uzzināt kā pareizi veidot ekoloģisku dārzu, kā izvēlēties augu kopšanas līdzekļus un kā iegūt labāku, arī bioloģiski tīrāku ražu. Iegādei tiks piedāvātas sēklas un daži mēslošanas līdzekļi, kurus izmanto ekoloģiskajos dārzos.

 Ekoloģiskās dārzkopības speciālists Georgijs Koņkovs sniedz ne vien praktiskus padomus, bet arī vēsturisku ieskatu

10.aprīli   arhitektūras doktore, RTU Telpiskās un reģionālās attīstības pētījumu centra vadošā pētniece, augstskolu un Sokrata Tautskolas  lektore Ludmila Kartunova ar ievadlekciju „Ģeoekoloģija”. Zinātnieces pētījumu virzieni ir ģeofizika, ģeoekoloģija, ekoloģija, hidroģeoloģija, medicīnas ģeogrāfija u.c.
Pirmā lekcija, par Zemi – dzīvības attīstības plānētu, aizsāks stāstījumu par ģeoloģijas un kosmiskās vides ietekmi uz iedzīvotāju veselību un saimniecisko darbību. Rudenī iecerēts cikla turpinājums.


RTU Telpiskās un reģionālās attīstības pētījumu centra vadošā pētniece Ludmila Kartunova iepazīstina ar Latvijas gravitācijas lauka anomāliju karti. Brūnā krāsa norāda uz augstu ( labvēlīga ietekme), zaļā - zemu gravitācijas lauku.

Magnētisko vētru ietekme uz populāciju. Prognožu grafiks paredz kāpumu.


Jūras transgresija Latvijā. prognoze uz 2080. gadu. 


17.aprīlī  filosofijas doktors, LU filozofijas un vēstures fakultātes profesors Igors Šuvajevs ar lekciju „ Izdomātā un faktiskā nabadzība ( Latvijā un pasaulē)”.
„Nabadzība ir vēsturiska, un mūsdienās to lielākoties raksturo trūkums. Taču trūkums raksturo arī profitējošos, "bagātos", turklāt ne tikai izpratnes ziņā. Trūkumcietēji ir kā nabagie, tā bagātie. Mūsdienās dominē patērētājsabiedrība, kuru raksturo nevis saprātīga izmantošana, bet gan tērēšana, kas rada tērētu indivīdu, kam vienlīdz grūta ir nabadzība un pārticība...Bet lai nu paliek globālie mērogi, der paskatīties uz pašmājās notiekošo. Gandrīz vai Eiropas centrā veidojas trešā pasaule vārdā Latvija. Un šāda pasaule rodas arī Latvijas sabiedrībā.” / I. Šuvajevs /

Radīsim Gaismu Kopā.
Ieeja - ziedojums.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru