pirmdiena, 2012. gada 26. marts

Aprīlis.2012.


Svētdienās no 15.00 līdz 17.00 Kultūras namā „Lielvārde”. 

1.aprīlī  rakstnieks un publicists Jānis Ūdris ar sarunu „Iespīdinu gaismu lielās politikas aizkulisēs”.
 Jānis Ūdris ir četru grāmatu, to vidū vēsturisko romānu par Zigfrīdu Annu Meierovicu un Kārlis Ulmani autors, pārdesmit reizes intervējis mūsdienu Latvijas prezidentus un pavadījis viņus valsts vizītēs, pavisam apmeklējis 65 valstis.
Šāda pieredze ļauj daudz skaidrāk izprast mūsu spriedzes pilno šodienu un droši prognozēt nākotni, parādot arī gaismas iedegšanas iespējas šķietami bezcerīgā situācijā. Jānis Ūdris sniegs ieskatu arī savā jaunākajā, piektajā grāmatā, kurā attēlota arī Lielvārde Kauliņtēva laikā.
 Jānis Ūdris lūdz sveicināt ,un uz tikšanos īpaši gaida Lielvārdes kora veterānus, ar kuriem kopā 1989.g., līdzi vedot sarkanbaltsarkano karogu, bija latviešu ciemos Sibīrijā.

Rakstnieks Jānis Ūdris ceļā uz "Gaismas Dārzu" un tikšanos ar lielvārdes cilvēkiem.

Rakstnieks Jānis Ūdris sarunā "Iespīdinu gaismu lielās politikas aizkulisēs".


15.aprīlī. arhitektūras doktore, RTU Telpiskās un reģionālās attīstības pētījumu centra vadošā pētniece, augstskolu un Sokrāta Tautskolas lektore Ludmila Kartunova turpinās viesošanos „Gaismas Dārzā” ar lekciju „Radioaktivitāte”. Radioaktivitāte ir mums līdzās ik dienu. Kas mums būtu par to jāzina ? Kā ar to sadzīvot ? Kā pasargāt savu veselību?
Ludmilas Kartunovas 5 lekciju cikls „Ģeoekoloģija” ir noslēdzies. Esam uzzinājuši daudz svarīgu lietu par Zemi, Latviju un Lielvārdes novadu. Mūsu acis ir tapušas redzīgākās vērojot ainavu, jo ainava atspoguļo zemes ģeoloģisko struktūru, kas atstāj tiešu ietekmi uz dzīvo organismu pašsajūtu, veselību un dzīvesziņu. Paldies lektorei par viņas sniegtajām zināšanām, dāsnumu un mīlestību, kura veltīta Latvijai un Latvijas tautai.

22.aprīlī filosofijas doktors, LU filozofijas un vēstures fakultātes profesors Igors Šuvajevs ar intriģējošu lekciju „Sieviešbūšanas nebūšanas”.
Profesors „Gaismas Dārzā” viesojas jau trešo reizi. Atgādinu, ka pērn bijām klāt, kad tika risināta tēma „Izdomātā un faktiskā nabadzība”. Bet aizpērn klausījāmies lekciju „Mūsdienu biopolitika. Mūsdienu indivīds un politikas tehnoloģijas”. Šīs tikšanās reizes ir bijušas domu rosinošas. Igors Šuvajevs māca vērot procesus mūsdienu sabiedrībā, saskatīt likumsakarības un saprast šodienas pasaulē notiekošo.

Filosofs Igors Šuvajevs pēc lekcijas "Sieviešu būšanas nebūšanas".
 
29. aprīlī lektore Vija Šulca atklās vienkāršas, bet bieži neievērotas likumsakarības sarunā par tēmu „Garš un veselīgs mūžs? Nekā neiespējama!” Uzzināsim kā apzināties laiku un vietu, kurā dzīvojam, kā būt zinošiem patērētājiem, gudriem vecākiem un saprast, ka mainot domāšanu un rīcību, varam palīdzēt sev un apkārtējiem.  


 
Ieeja par ziedojumiem.
Ceturtdienās 18.00 – 20.00 Tautas tradīciju kopa „Austras Koks”. Iepriekšēja saziņa pa tālr. 26448664.


 Radīsim Gaismu Kopā!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru