trešdiena, 2012. gada 5. decembris

Decembris. 2012.



16. decembrī 15.00  mūsu viesis būs filoloģijas doktors Guntis Pakalns ar tēmu „Stāstnieki un mutvārdu stāstu stāstīšana”.
„Lielu dzīves daļu mēs pavadām, klausoties, lasot, skatoties un stāstot dažādus stāstus. Kā uzbūvēts labs stāsts? Vai prasmi stāstīt var iemācīties un uzlabot? Vai Latvijā ir cilvēki, kas turpina senās stāstīšanas tradīcijas? Kā notiek stāstnieku apmācība un stāstnieku festivāli Latvijā un citur pasaulē? Ko zinātnieki izpētījuši un nav izpētījuši par latviešu pasakām, teikām un nostāstiem?” / G. Pakalns /
Guntis Pakalns ir folkloras pētnieks, kopš 1982. gada strādā Latviešu folkloras krātuvē, ir pasaku vācēja Anša Lerha-Puškaiša radinieks. Viņš pētījis tradicionālās un mūsdienu pasakas un teikas, piedalījies dažādos stāstnieku un stāstīšanas projektos bērniem un pieaugušajiem, stāstījis pasakas un teikas radio raidījumā „Labu nakti”, dažkārt uzstājas ne vien ar lekcijām par folkloru, bet arī stāsta spoku stāstus, mūsdienu teikas, anekdotes un no folkloras teicējiem mantotas pasakas. G. Pakalns rādīs arī savus video ierakstus, kuros redzami folkloras teicēji un dažāda vecuma stāstnieki Latvijā. Būs iespēja uzdot jautājumus un, ja atliks laiks un būs vēlēšanās, pastāstīt arī savus stāstus.
Video ar G. Pakalna piedalīšanos internetā:


Pasākums tiek organizēts sadarbībā ar Lielvārdes kultūras namu.
Ieeja – 1Ls.
Prast klausīties ir tik pat svarīgi kā prast stāstīt.Lekcija "Stāstnieki un mutvārdu stāstu stāstīšana".

Filoloģijas doktors un viens no Stāstnieku kustības virzītājiem Latvijā Guntis Pakalns.

Stāstnieka vizuālais tēls var būt stāst papildinošs. Lektors Guntis Pakalns stāsta spoku stāstu.


Tautas tradīciju kopa „Austras Koks” turpina pulcēties ceturtdienās 18.00, Kultūras namā „Lielvārde”. Gatavojamies Saulgriežu godiem. Līdzdalība – ziedojums.
 (Iepriekšēja saziņa pa tālruni 2644866)
               

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru