pirmdiena, 2015. gada 23. februāris

Zinību biedrība GAISMAS DĀRZS. Marts un aprīlis. 2015.



Zinību biedrība „Gaismas Dārzs” . Martā un aprīlī. 2015.
Kultūras nams Lielvārde, Parka  ielā 3, Lielvārdē. Svētdienās 15.00 - 17.00.
Zinību biedrībā „Gaismas Dārzs” viesojas Latvijas gaišākie un zinošākie cilvēki.


15.martā   tiksimies sarunā "NEKAD....NEKAD...NEKAD...NEPADOTIES, jo tas labākais vēl priekšā”. Mūsu ciemiņš būs Irēna Larionova - ārsts, psihologs, psihoterapeits, kas izzin un kārto savu iekšējo pasauli un palīdz citiem, kuri to vēlas.
„ Katrs Cilvēks ir Vienreizēja, Neatkārtojama būtne, jo otra tāda nav. Katrā pašā ir iekšējais Dziednieks, kurš palīdz veselību saglabāt un atveseļoties, iekšējais gudrais "ES", kurš zina pareizās atbildes uz sev uzdotajiem jautājumiem, atbilstoši katra iekšējai būtībai. Dzīvē pārvarot grūtības, dažādas krīzes, kļūstam stiprāki, gudrāki, radošāki. Mīlēsim sevi, apkārtējo pasauli " / I.Larionova/


22.martā viesosies Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas Perinatālās aprūpes centra Jaundzimušo intensīvas terapijas nodaļas vadītāja Irēna Zahare ar sarunu „Dzīvības ceļš Vidusāzijā”.
Ārste Irēna Zahare darbojas gan kā Pasaules veselības organizācijas pārstāve , gan kā UNICEF ( Apvienoto nāciju bērnu fonda) eksperts. Divpadsmit gadu laika posmā viņa daudzkārtīgi devusies uz Vidusāzijas valstīm - Kirgizstanu, Uzbekistanu, Tadžikistanu, Kazahstanu un Azerbaidžanu palīdzēt un mācīt mātes un bērna dzīvības saglabāšanu dzemdībās. Kā ārsts, padomdevējs un gaidīts ciemiņš Irēna Zahare strādājusi lielu pilsētu slimnīcās, nomaļos miestos un laukos, bijusi klāt ģimenes laimes trauslākajā brīdī - bērna dzimšanā, vērojusi sievietes vietu un lomu ģimenēs , kurās valda islāma tradīcija. Sarunu papildina fotogrāfijas no ārstes personīgā arhīva.


26. aprīlī viesis būs filosofijas doktors, LU filozofijas un vēstures fakultātes profesors Igors Šuvajevs ar tēmu „Krievijas impēriskais cilvēks”.
Profesors „Gaismas Dārzā” viesosies jau sesto reizi. Pērn klausījāmies sarunu par  tēmu „Mīti un bēgšana no prāta”. 2014. bijām klāt intriģējošā lekcijā „Brīvība un atbildības ētika”. Tajā bija gan par latviešu izdomāšanu, gan bēgšanu no brīvības un vēstures. 2012. aprīlī klausījāmies lekciju „Sieviešu būšanas nebūšanas”, kura uzjundīja diskusiju garu klausītājās, 2011. gadā tika risināta tēma „Izdomātā un faktiskā nabadzība”. Bet vēl senāk klausījāmies lekciju „Mūsdienu biopolitika. Mūsdienu indivīds un politikas tehnoloģijas”. Šīs tikšanās reizes allaž ir bijušas dziļas un domu rosinošas. 

Ieeja 2EUR   

                    

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru