trešdiena, 2010. gada 17. novembris

2010. februāris.

7. februārī tekstilmāksliniece Baiba Vaivare caur savu skatu prizmu mūs ievedīs vilinošā, eksotiskā un ļoti intriģējošā pasaulē ar stāstījumu „Mana Āfrika”. Ilustrācijām bagāta lekcija par galvenokārt Dienvidāfriku, līdzīgo un atšķirīgo mūsu kultūrās. ”Par Āfriku nesaku „atnācu, ieraudzīju, iemīlēju”: jau gadus desmit pētu Āfrikas tekstilu( patiesībā visas pasaules tradicionālo tekstilu) Līdz šim vairāk grāmatās, muzejos un privātkolekcijās. Pirms diviem gadiem, kad pirmo reizi biju DĀR, šo fantastisko bagātību ieraudzīju klātienē. Bet daba? Tai komentāru nevajag.”/ B. Vaivare anotācijā par 2004.g. izstādi „Vienā laika joslā” galerijā Bastejs /

14.februārī  Vīru kopas „Vilki” dalībnieks un senlatviešu dzīves ziņas pētnieks Jānis Kušķis ar stāstījumu „Senlatviešu karavīra dzīve”.
Vīru kopas „Vilki „( vadītājs E.Lipors) sastāvā pašreiz ir 9 vīri. Katrs no tiem pieprot kādu no senajiem arodiem – apstrādā koku, gatavo senos mūzikas instrumentus, kaļ 10-13.gs rotas, šuj tērpus. Viss tiek darināts pētot arheoloģiskajos izrakumos Latvijā atrastos artefaktus. „Vilki” koncertos Latvijā un ārzemēs snieguši vairāk kā 450 koncertu. Ierakstīti 8 mūzikas diski. 2007.gadā saņemta Lielā folkloras gada balva.
  Tiek demonstrēti arī seno karavīru rituāli, sniegti koncertlekciju cikli skolās un sadarbībā ar folkloras kopu „Vilcenes” mācītas senās rotaļas un dejas.

21. februārī  Latvijas Republikas prezidente (19999-2007), Monreālas Universitātes emeritētā profesore, Pasaules Sieviešu Līderu padomes locekle, Eiropas Savienības nākotnes (2020-2030) Pārdomu grupas viceprezidente, eksperimentālās psiholoģijas doktore, zinātniece, rakstniece un latviešu tautas dziesmu pētniece Vaira Vīķe-Freiberga . Tikšanās reizē- „Saruna par Latviju un Latvijas tautu”

Tekstilmāksliniece Baiba Vaivare.

Tekstilmākslinieces Baibas Vaivares lekcijā "Mana Āfrika".

Dienvidāfrikas suvenīri.

....un rotas latviešu meitenei.

Vīru kopas "Vilki " dalībnieks un senlatviešu dzīves ziņas pētnieks Jānis Kušķis (centrā).


Senlatviešu rīki.

Informātikas doktors Imants Freibergs un psiholoģijas doktore, Latvijas Republikas prezidente (1999-2007) Vaira Vīķe-Freiberga.

Tikšanās "Saruna par Latviju un latviešu tautu".

28.februārī  noslēpumainā virtuālā ceļojumā pa eksotiskām zemēm mūs aicinās Kaspars Celmiņš, kvalificēts krāčūdens airētājs, viens no vikingu laivas „Lāčplēsis” idejas autoriem un TV raidījuma „Ceļā ar kameru. Melns. Sarkans. Zelts. 4 vīri Ugandā” dalībnieks.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru